Денков: Въртят се слухове, че в ДАНС прикриват канали за наркотици

0

- Advertisement -

Откакто г-жа Петя Банкова беше назначена в Агенция „Митници“ имаме рекордно количество наркотици, които са задържани. За мен е много странно точно тя да бъде обвинена, че прикрива канали за наркотици. Много е важно да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че както по филмите я атакуват защото си върши работата. Нямам информация от ДАНС до момента и съм поискал.

Това каза премиерът в оставка акад. Николай Денков, който за последно отговаря на въпроси на граждани и медии във фейсбук. 

- Advertisement -

Ръководителят на ДАНС обяснил на премиера в оставка, че трябва специално решение от прокуратурата. Ръководствата на тези структури не се отичат пред мен, нито са назначавани от мен, а се отчитат явно пред този, които ги е назначил, обясни още Денков.

Факт е, че са задържани наркотици за милиони. Нека видим какви обвинения има. Ако има доказателства, разбира се, тя ще трябва да понесе някаква отговорност. От доста време се въртят слухове, може да ги видите и в медиите, че ДАНС прикриват канали за наркотици. Г-жа Банкова е работила там. Аз не мога да ги потвърдя, но точно това би трябвало да е работата на службите , каза още Денков. 

Много пъти съм казвал, че в ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията. Те винаги се оправдават, че това е работа на антикорупционната комисия, допълни Денков. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече