Борисов: Който нож вади – от нож умира, който вади пачки…

0

- Advertisement -

Оказа се, че са фалшиви. Оказа се, че такива банкноти няма и олекнаха. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод изтеклите преди години негови снимки от спалнята му и скандалните фотоси на Живко Коцев и Бойко Рашков, които обсебиха публичното внимание.

„Народното събрание трябва да прояви характер и да се слушаме в доклана на Международния валутен фонд  и да спрем с тези безумни харчения на пари.

Трябва да свалим дефицита до 1%. Това, което са препоръките! Вместо това се оказа, че няколко милиарда са похарчени в последните дни.. и са ни подвели, че имаме 9 милиарда, а те са 6“, призова Борисов.

„Държавата има под 2 милиарда, с които разполага. Това ни е наследството“, отсече той и добави: „Проблемите са изключително големи. Това не е нищо предизборно – казвам го с тревога.

Но поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП“.

„Ние винаги сме държали да има мазнинка, да има запас. Има няколко много важни законопроекта в следващите дни и тук ще излезе, че пари от Плана за възстановяване са харчени за пенсии, за да се изкарат колегите, че са много добри“, обясни Борисов.

- Advertisement -

„Отново се връщам на своето предложение Мария Габриел и Асен Василев да остане в този кабинет, за да може да си изсърбат това, което са надробили. Или да си го поправят“, допълни той.

„Няколко милиарда заминаха за няколко дни, но в някои медии го няма, не се коментира. Присъдружните им медии им правят лоша услуга на колегите, защото, когато свикнеш да живееш безнаказано, стигаш до това, че имаме един голям проблем. А на нас ни викаха, че хвърляме пари от джипките“, възмути се Борисов.

„Аз се доверявах на това, което той на срещите и идваше и излагаше. Едва след това разбрахме с колегата Сабрутев, че всъщност милиард и 200 са извадени от регионалното министерство, че са върнати само 400.

Че и дори за общините ни е подвел. Разбрахме за източването на енергетиката и много други неща, но…“ – така Борисов отговори на въпрос още ли мисли, че Асен Василев в най-добрият финансов министър – както го нарече преди време.

„Има много хубави поговорки. Това е народна мъдрост – който нож вади, от нож умира! Който пачки вади, от пачки умира, вола рие – на гърба му пада, който гроб копае, в гроб пада“, коментира Борисов.

„Аз срещу колегите, с които девет месец направихме и добри неща, няма да кажа нищо“ – допълни той по адрес на ПП-ДБ. 
  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече