Дерат ни с нови цени за годишните технически прегледи. На места взимат по 90 лв.

0

- Advertisement -

Годишните технически прегледи за автомобили са с нови цени, съобщи БНТ. Експерти отчитат, че собствениците им ще плащат почти двойно. Ако до този момент водачите са плащали за ГТП между 45-60 лв, то сега цените достигат до 90 лв. Според експерта Тодор Желев повишаването се дължи на скока в минималната работна заплата.

„Това повишава и цената на услугата, тъй като ние трябва съответно да осигурим кадри в пунктовете за технически прегледи, на които трябва да се плащат контурентни заплати. Това допринася за повишаването на цената услугата. Трябва да осигурим кадри в пунктовете, на които трябва да се плащат заплати“, обясни той.

- Advertisement -

В момента в пункта за ГТП на самия Желев държат цена от 60 лв. за автомобил до 3,5 т., но по думите му тя може да претърпи актуализация до края на годината. Това е 15-20-процентов скок в сравнение с миналата година, признава експертът.

Относно разликата в цените, които на места вече достигат 90 лв., той коментира: „Пазарът в България е свободен и всеки може да определи сам цената“.

По думите  у клиентите реагират различно на цената – „някои го приемат като нормално, а други недоволстват“. 5-10 лв. била разликата в цените на ГТП в София и в провинцията, отчита още Желев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече