Георг Георгиев: Махнаха Желязков, за да отклонят въпросите за Бойко Рашков, Асен Василев, пудела и пачките

0

- Advertisement -

ПП-ДБ правеха такива мили очи, че им повярвахме и се съгласихме на сглобката, каза още депутатът от ГЕРБ-СДС

Предсрочното прекратяване на мандата на председателя на парламента Росен Желязков е „един нескопосан опит за прикриване на същински теми, с които обществото трябва да се занимае в момента“. Тъй като, ако не беше отстраняването на Желязков, сега може би щяха да се задават въпроси около връзките на определени представители на „Продължаваме промяната“ в лицето на Бойко Рашков, на Асен Василев с уличените за трафик и контрабанда. Това заяви в „Денят започва“ Георг Георгиев – депутат, ГЕРБ-СДС.

„Опитвал съм се да се абстрахирам от това, че някой е лош, просто защото е лош, без това да е подплатено с факти, обстоятелства или някаква друга доказателствена стойност. Материалите, които излизат напоследък обаче са ясни. Видяхте много смущаващи кадри – пачки, кучета, пудели, свидетелски показания, бивш главен секретар на МВР, който каза, че уличените и арестуваните за контрабанда и трафик са влизали неколкократно в кабинета на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, влизайки по нерегламентиран ред в сградата на МВР. Той се обърка 100 пъти да обяснява как и защо са дошли на рождения му ден“, каза Георгиев.

„Арестуваната бивша шефка на митниците, когато са ходили при Асен Василев двамата Димитрови, по то време той ли ги е запознал с нея, те ли са му я предложили?“, попита депутатът.

Той подчерта, че случаят с Нотариуса е съвсем различен.

„Там няма снимки с нито един политик“

Георг Георгиев припомни случая от май месец 2023 г., когато депутатът Радостин Василев разпространи записи от провело се заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“, в които се е употребил израза „ала-бала с президента“ и в който Кирил Петков твърди, че ротация няма да има и Бойко Борисов „ще бъде изпран“ и докато той се страхува от Иван Гешев правителство ще има. На въпрос защо тогава ГЕРБ-СДС са се съгласили на сглобка, Георгиев каза:

„Проявили сме прекалено доверие, смятахме, че хората могат и да се променят. Представителите на ПП-ДБ правеха такива мили очи, че им повярвахме“, допълни той.

- Advertisement -

Прилича ми на нея. Не знам в какъв контекст и кога е правена тази снимка. Не съм разговарял с нея. Така Георг Георгиев коментира снимката на Ангелкова с Живко Коцев.

„Познавам Живко Коцев от по-малко от година, но никога не съм се интересувала и не знам подробности за работата му“.

„Съжалявам, че името ми се замесва в тази история с политически и МВР привкус. Подчертавам, че нямам информация за дейността на хора, свързвани с г-н Коцев“, добави още Ангелкова.

На снимките Ангелкова не се разпознава, посочи градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Петя Банкова и Стефан Димитров са обвинени за участие в организирана престъпна група по делото за агенция „Митници“. В публичното пространство изтекоха снимки, показващи главния секретар на МВР Живко Коцев и обвиняемия Стефан Димитров в обща компания.

Снимките бяха публикувани в социалните мрежи и от разследващия журналист Слави Ангелов.

На две от тях Коцев е с Николина Ангелкова на летището и в кола, където показва скъп часовник на китката си.

   „Ако не беше отстраняването на Росен Желязков, щяха да се задават въпроси около срещите на Бойко Рашков и Асен Василев с Димитрови“, добави още Георгиев.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече