Петков за казуса Корал: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

0

- Advertisement -

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков коментира скандала с напускането си на управителния съвет на сдружението „Да запазим Корал“ и разследването срещу Лена Бориславова от прокуратурата за фалшифицирани подписи.

„Нито съм викан, нито съм разпитван. Това, което мога да кажа, че ДАНС видяха явно като огромен национален риск моето излизане от едно зелено НПО, което има 0 лв. За една кауза, плаж Корал, която всъщност я постигнахме и тя не може да се застрои. Сега разбирам, че са повдигнали досъдебно производство. Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС, който ни покани, защото няма никой над закона. Много бих искал да коментирам в детайли, но понеже аз не вярвам нито на ДАНС, нито на прокуратурата, няма да влизам в детайли. Но в едно съм сигурен, че когато преди три години аз съм излязъл от едно НПО, зелено, за което съм се борил да спася един плаж, три години по-късно това да излезе в общественото пространство, 40 дни преди изборите е нищо повече освен компромати„, посочи Петков.

На въпрос, дали е дублирал двете позиции, съпредседателят на ПП заяви: „Аз абсолютно вярвам, че не! Това, което за мен е невероятно, че вече трети ден първа новина по всичките медии е излизането ми от едно НПО с 0 лв, за кауза, за която съм се преборил и постигнал, но нека свършим с тази тема, защото има по-важна.“

- Advertisement -

Попитан дали е знаел, че Лена Бориславова има пълномощно за разпореждане със сдружение „Да запазим Корал“, Петков отговори:

„Не, това е абсурдно. Това е пълен абсурд този въпрос! След това, което казваме! Българското здравеопазване за децата е под риск и вие ме питате за зеленото НПО, от което съм излязъл преди три години. Това е провокация. Не ви ли е срам, честно…„, възмути се Петков.

Преди дни Софийската районна прокуратура съобщи, че е образувала досъдебно производство срещу Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков, за подаване на неверни документи в Агенцията по вписванията, за да стане министър. Това се разбра от съобщение на Софийската районна прокуратура в понеделник (29 април). Случаят е отпреди три години, разследването е образувано преди девет месеца.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече