Николай Марков краде гласове от „Възраждане“

0

- Advertisement -

Новата патриотична партия „Величие“ гордо влиза в битката за парламента и ЕП. ЦИК заличи участието на Атака на Волен Сидеров заради подписи менте, но формацията на „полковник“ Николай Марков представи саморъчните парафи на цели 6260 симпатизанти и ще се бори за по-светло място в родната политическа джунгла.

„Величие се радва на опеката на ДАНС, която стриктно следи създаването на всяка нова партийка, пък била тя „Плод и зеленчук“, пише „Галерия“, като се позовава на информация от свои източници в службите. Целта е да бъдат откраднати гласове от „Възраждане“ на Костадин Костадинов.

Архитектите на проекта са наясно, че формацията на известния само в определени среди Николай Марков няма да додрапа до парламента. Ясно е още, че Костя няма да пострада кой знае колко електорално. Но и 3-4000 гласа да му дръпнат, все ще е нещо, защото „Възраждане“ в момента е удобна, но не бива да лети в облаците, категоричен е информаторът на медията.

Неслучайно дори първите букви на двете формации съвпадат.

„Величие“ е представлявана в ЦИК от Албена Георгиева Пекова. Дамата се изявява като журналист в регионален сайт във Варненската община Ветрино. Реално силният човек и лицето на партията е Николай Марков. Той е завършил Военното училище във Велико Търново и на 23-годишна възраст постъпва в НСО. 14 години работи в службата, която охранява президенти, премиери, министри и политици от най-висок ранг. Макар да е известен като „полковник“, се уволнява от системата като подполковник.

- Advertisement -

Явно той самият няма нищо против, че погрешка е повишен в звание. Напуска НСО през 2007 г. след скандал с тогавашния президент Георги Първанов, когото обвинява, че е злоупотребявал с власт – събирал неудобна информация за политици. И до днес Марков се изявява като експерт по национална сигурност и антитероризъм в определени медии.

Известен с пиперлив и цветист език, не цепи басма никому. В пика на пандемията се изказа например, че „коронавирусът е интелигентно копеле и прави качествен подбор – добрите политически лидери и олигарси оживяват за нов живот, а всички останали губят единствения си такъв“.

В същото време Марков е реалистичен в прогнозите си за предстоящите избори.

„Има въпиюща нужда от нови политически сили в българския парламент, но не искам да спекулирам и мисля, че партия „Величие“ тепърва набира сили и няма да има представители в НС след изборите на 9 юни“, каза той пред Дарик.

Но и целта не е влизането в парламента, а да се дезориентират симпатизантите на „Възраждане“.

Марков претендира, че 900 хил. българи следят изявите му онлайн. Реалността е по-сурова. Често партии като неговата на избори взимат дори по-малко гласове от броя на подписите, с които се регистрират в ЦИК.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече