Макрон изобщо не осъзнава, че може да предизвика Трета световна война

0

- Advertisement -

Много е опасно, когато държави, членки на НАТО и притежаващи ядрено оръжие, биват управлявани от политици, в чиито глави не е останала и капка здрав разум. Класически пример в това отношение е Франция и Еманюел Макрон. В интервю за сп. „Икономист“ френският президент каза, че не бивало да се изключва възможността за изпращането на войски на НАТО в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии. Макрон за пореден път отправя това послание и явно изобщо не се притеснява от факта, че неговата евентуална реализация е директен път към ада, т.е. към Трета световна война. Ще пратим войски на НАТО в Украйна, ако Украйна поиска това, продължава с безумните си идеи френският президент. Страхотно уточнение наистина! По тази логика, ако утре Зеленски поиска да му бъде дадено ядрено оръжие, с което да думне Москва и Петербург, такива като Макрон с удоволствие ще му го предоставят.

Най-опасното днес е, че много от членовете на евроатлантическия елит разсъждават точно по този начин и с действията си правят всичко възможно войната в Украйна да се разгаря все повече и повече. И сред българския политически елит има достатъчно лица с подобно мислене. Доскоро управлявалите ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са точно същите любители на войната като западните си колеги. И е много страшно, когато такива персони ни управляват. Защото без изобщо да се замислят, ще завлекат България в тресавището на войната. За да се докажат като правоверни евроатлантици.

- Advertisement -

Ето защо такива партии трябва да бъдат държани далеч от властта. Някой ще каже, че нищо не можем да направим. Не е вярно това. Най-малкото, което можем да направим, е да използваме всички възможни избори, за да покажем, че не сме съгласни с евроатлантическото дрънкане на оръжие. Най-важният въпрос на предстоящите парламентарни и европейски избори е дали искаме мир или искаме война. ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са за войната. И затова мисля, че не е особено умно да се гласува за такива партии. Това е все едно да гласуваш за Макрон, който постоянно повтаря, че войски на НАТО трябва да бъдат пратени да се сражават в Украйна и не изключва възможността да бъде използвано ядрено оръжие. Българските макронисти също папагалски повтарят това. Добре, че имаме възможност да спрем техния войнолюбив устрем. Като гласуваме в подкрепа на мира, а не на войната.

*От фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече