Експерт: България е заглушена от черни предизборни кампании

0

- Advertisement -

Темата за ролята на България в НАТО се превърна в една от разделителните линии в тази предизборна кампания. Но коя партия успява да надделее в смисленото предизборно говорене, какъв ще е ефектът от записите и кои ще са големите печеливши и големите губещи след 9 юни? Коментар по темата на журналиста Силвия Великова и медийния експерт Диана Дамянова.

„България е заглушена от черни кампании. Едната е произведена от ПП-ДБ и има авторство. Според мен тя не е правена в България. Става въпрос за кампанията с прасето и тиквата. А другата е свързана с изтеклите записи. Тези две кампании заглушават всички останали”, заяви Дамянова.

- Advertisement -

Според Великова партията, която печели от това, което се случва в момента, е ДПС, тъй като тя отсъства от кампанията. „Вероятно е ДПС да се окаже втората стабилна сила”, каза тя. Относно изтеклите записи с ПП-ДБ, коментира, че е възможно да е имало обработка на звука. „Като съдържание записите не бяха отречени. От ПП-ДБ не се научиха, че трябва да внимават какво говорят, дори когато са насаме”, смята Великова.

„Абсурдна ситуация е, че след случката с катастрофата с автомобил на НСО нито един депутат не постави въпроса за тази служба, която има право да се движи по правила, различни от българските граждани”, добави Дамянова. Според нея от ПП-ДБ не са достатъчно добре тренирани в политическото си говорене, тъй като са млади депутати.

„Партиите продължават да правят грешка след грешка и ще трябва да изтърпят последиците”, заяви Великова. Според нея гражданите няма да гласуват на изборите, тъй като са разочаровани.

о думи на пиар експертът имиджът представя една кутия, която системно във времето трябва да бъде пълнена с представата, която създаваш. „Липсва консистентност в действията и гражданите отказват да приемат това, което ПП-ДБ правят и казват”, смята Дамянова. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече