Бащата на детето, бито в градина: Разделят ги по групи според произхода им

0

- Advertisement -

Районният прокурор в Пазарджик поясни, че уволнената възпитателка може да получи до 3 години затвор

Всички деца от ромски произход в детска градина „Фантазия” във Велинград са събрани в една група. Именно за нея отговаряла дисциплинарно уволнената учителка, заснета да бие и скубе 5-годишно момче. Това обясни в ефира на „Здравей, България” бащата на тормозеното дете Петър Томанов. И допълни, че няколко пъти е искал да премести момченцето в друга група, но не получавал съдействие от ръководството.

„През последните два месеца не го пусках на градина поради няколко причини. Хигиената беше на много ниско ниво. Прибирал се е с пъпки заради ухапване от животинки. Храната беше една и съща – само филии и супи”, допълни Томанов.

И коментира, че детето му лично се е оплаквало от възпитателката.

- Advertisement -

„Казваше, че вече ще слуша, защото иначе леля Нели ще го затвори в тоалетната и ще го набие. То е по-палаво, заспива трудно”, поясни бащата. По думите му има още две малтретирани деца от същата група в детската градина.

Районният прокурор в Пазарджик Радослав Бакърджиев твърди, че до момента не е имало сигнали за насилие от конкретното учебно заведение. И поясни, че разделянето на децата според произхода им е недопустимо.

Относно състоянието на сградата Бакърджиев обясни следното:

„Сградният фонд доста стар, но вътре е правен скорошен ремонт. Откъм битови условия се полагат грижи от страна на общината”.

По думите му обвинената възпитателка може да получи наказание затвор до 3 години. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече