ГЛАС НАРОДЕН: Гаврят се с пенсионерите, но всичко се връща

0

- Advertisement -

През дните преди поредните извънредни парламентарни избори слушаме дебатите в телевизионните студиа и съответно поредните обещания на партиите. Отново ни обещават как ще се промени животът на най-бедния народ в Европа и се хващаме за главите. Хора, които управляваха три мандата и последната година пуснаха новаци начело на държавата, продължават да говорят отново в любимото им бъдеще време, това, което досега не са постигнали – европейски жизнен стандарт на българите.

Политиците постоянно повтарят някакви „евроатлантически ценности“, каквото и да означава това. Не зная какви са според управляващите тези ценности, но знаем, че България влезе в ЕС, в „клуба на богатите“ още в далечната 2007 г. и оттогава си останахме толкова години най-бедната, най-бързо изчезващата и болна нация в Европа. Години наред партията, която управляваше, не осъвремени пенсиите, а ги вдигаха от средата на годината с мижави проценти. Ниският плосък данък 10% не доведе чужди инвестиции, защото нямаме стабилно законодателство и съществува голяма корупция. Имаме таван на осигуровките, което е обогатяване на големите заплати и съответно малко средства в пенсионната система. За съжаление, при предните избори в НС влизаха „наши хора“ без необходимия професионален и жизнен опит за депутати. Затова законите се сменят и поправят по десетки пъти. През годините слушахме как се вземат неправилни решения в енергетиката, за атомната централа, за земеделието, за здравеопазването, за образованието и сега виждаме съкрушителните резултати. За съжаление, непрекъснато се говори за „поемане на политическата отговорност“ за тези грешни решения, но никой не е порицан, осъден и каквото е нужно. Всичко минава по поговорката „Всяко чудо за три дни“ и всичко се забравя и замазва.

Хората, които ще се намърдат в НС, трябва да имат необходимия капацитет знания, а не само да натискат бутоните в залата. В НС трябва да има достатъчно смислени дебати по всеки важен въпрос, а не бързо четене от трибуната, а в залата не се слуша дебатът, много се шуми, има движение по пътеките и въртене на столовете. Ножицата между бедни и богати все повече се увеличава. Евросредствата се раздават на „наши фирми и хора“ и за съжаление, се виждат резултатите, защото няма почти никакъв контрол по усвояването на тези пари.

- Advertisement -

Да се надяваме новите късметлии за народни представители да са в действителност такива, да не са откъснати от живота на обикновения българин и да не са толкова усърдни в собственото си обогатяване.

Досега в НС се говореше основно за Шенген, за Украйна и еврозоната и нищо за живота на българите. Дано новите депутати се погрижат най-сетне за доходите и здравето на народа. Пенсионерите са бедни и болни и няма да заплашват правителството със стачки, както някои среди, но дано им се осъвременят пенсиите. Ние още не сме забравили гаврата с пенсионерите, които не получиха нито коледни, нито великденски добавки, но всичко се връща.
Неуважаеми политици, помислете най-после за собствения си народ, не ни убеждавайте, че цените се намаляват и инфлацията спада, защото го виждаме по изтънелия си джоб!

Мили българи, мислете много отговорно преди гласуването си за дадена партия дали тя ще съумее да спре стремителното ни падане в пропастта! Нека всички излезем да гласуваме масово за своя живот и този на нашето бъдещо поколение – децата на България, преди да избягат на Запад! Гласувайте масово и изключително отговорно!!!

  Инж. Александрова, София

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече