Събраха за един ден 7000 евро за Георги Стайков

0

- Advertisement -

За по-малко от 24 часа бяха събрани нужните за момента 7000 евро за актьора Георги Стайков, който е прикован на легло и страда от множествена склероза, научи първо Lupa.bg. 

Вчера звездата от „Вчера“ отправи призив към „добрите хора“ да му дарят 7000 евро. „Диагностициран съм с множествена склероза от 15.05.2019 г. Помогнете ми! Имам нужда от ежедневна рехабилитация, но сумата  е непосилна за мен. Затова търся помощ от вас, мили хора“, този призив от името на Георги Стайков бе публикуван в платформата за събиране на дарения pavelandreev.bg.

Ден по-късно парите спешно бяха събрани от десетки анонимни и явни дарители, всеки от които е дарил от 1 до 70 евро.

Кампанията все още продължава и вероятно ще бъдат събрани много повече от необходимите първоначално 7000 евро, показа проверка на Lupa.bg.

- Advertisement -

Заболяването на Георги Стайков прогресира с всеки изминал ден. Той живее сам в дома си в Бургас, а при него всеки ден идва кинезитерапевтът Ибрям Хаджиали.

Актьорът е прикован на легло от 4 години и се придвижва само с инвалидна количка, но вече и на нея му е трудно да седне.

Звездата от „Вчера“ призна наскоро, че дните му минават в гледане на телевизия, цъкане на телефона и изучаване на езици. 

Всеки ден учи турски с Ибрям и това е 19-ият му език, споделя Стайков. Освен всички европейски езици актьорът владее старогръцки, латински и старобългарски, защото е завършил Националната гимназия за древни езици и култури с пълно отличие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече