Шефът на Националната опера Пламен Карталов хапва евтина пица, а щедрата СОФРА за ЧРД плаща с пари на театъра? (Папарашки снимки)

0

- Advertisement -

Директорът на Софийската опера Пламен Карталов, който е страстен почитател на творчеството на Вагнер, може да харесва музиката на немския композитор, но определено си пада по италианската пица.

Тия дни папараците на HotArena засякоха съпругата на т.нар. академик Пламен Карталов  – Валерия Широканска, да виси на спирката на градския транспорт в най-големите жеги. Неосъществената певица, участвала единствено в постановки на мъжа си, по време на неговото директорстване в Камерна опера Благоевград, беше помъкнала в найлонова торба две пици от Кауфланд.

Съпругата на Карталов чака отегчена тролея.

„Вечерята на „гениалния“ режисьор е като неговите постановки –  клисаво тесто, гарнирано с безвкусни продукти“, шушукаха две жени на спирката.  

По физиономията на Широканска бе изписано такова отегчение, че тези които я разпознаха я съжалиха. Градските легенди носят, че Карталова се оженил за някогашната красавица, защото тя е от семейство на заможни БКП деятели. (За това ще разкажем отделно).

Пицата в найлонова торбичка е по-вкусна, особено ако е евтина.

- Advertisement -

Пламен Карталов рядко се появява със съпругата си Валерия на публични места и събития. Каква е причината можем да предполагаме. Последно двамата бяха снимани да сервилничат с Николай Денков, докато той беше министър председател.

Карлатлов и съпругата му Валерия Широканска с „медени“ усмивки пред Денков.

Денков бе сред поканените да отбележат 75-годишния юбилей на Карталов (септември м.г.), който вместо да почерпи в ресторант, качи гостите си – все отбрани люде, на сцената на Софийската опера. Нищо изненадващо, тя отдавна е превърната в негова бащиния. За целта дори бе издигнат декора от второ действие на операта „Травиата“

ЧРД на сцената на Софийската опера като в частен клуб. Маси и почерпка има само за ВИП-овете. Артистите са натикани в ъгъла, типично за стила и управлението на Пламен Карталов. Макар и почивен ден за личния състав на операта, всички са били задължени да присъстват на юбилея.

Кой ли е платил на сценичните работници за този труд в извънработно време? Кой е платил осветлението в залата за личния празника на академик Пламен Карталоив ? А кой плати коктейла? Въпроси, въпроси…

Няма да има отговор, докато не дойде нов директор на Софийската опера, но това е малко вероятно да се случи. Поне няма да е скоро. Карталов вече управлява Операта без конкурс като „Изпълняващ длъжността“. Дано мандатът му да не стане пожизнен като в Светия синод!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече