Сауна в градския транспорт: Пътник измери 48,2 градуса в рейса

0

- Advertisement -

Темата за непоносимите температури в градския транспорт стана особено актуална в тежката жега тези дни. Шокираща информация поднесе гражданин, който е заснел истински рекорд в автобус– 48,2 градуса. Толкова е показвал термометърът в автобуса по линия номер 93, в който жената е пътувала.

Стана ясно, че кметът на Пловдив Ко7стадин Димитров е на ръба да прекрати договора с някои фирми превозвачи.

„Сигналите на гражданите стигат до общината. Проверки има. Само за онзи ден те са повече от 100. Констатираме проблеми и налагаме санкции. Има определена процедура, чрез която ще удържим санкциите от общинските компенсации, които дължим на превозвачите”, коментира в ефира на „Здравей, България” зам.-кметът по транспортната политика на Община Пловдив Савина Петкова.

- Advertisement -

По нейни думи от проверените автобуси, малко над 30 фабрично нямат климатизация, въпреки че това е задължително условие за градския транспорт.

„През изминалата година са взети около 30 хиляди лева санкции от превозвачите”, обясни още Петкова.

Тя посочи, че гражданите подават сигнали и за междуградските автобуси. „Пловдив има сериозен проблем поради факта, че няма общински превозвач. Изпълнителите на услугата са само частни. Когато са сключвани договорите по съответната обществена поръчка, ние сме поискали да има климатици в автобусите и към онзи момент превозните средства са отговаряли на условията”, заяви Петкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече