Слави Трифонов от дивана няма да стане Сокола от Сараите

0

- Advertisement -

Тези дни с огромна изненада ние, обикновените избиратели, научихме, че изчегъртването на Борисов от ИТН вече е приключило. Естествено, успешно. Нищо че след няколко дни нищо чудно новият премиер да е отново от герберската партия и естествено, плътно зад него да наднича физиономията на банкянския политик. Както и сега наднича зад гърба на служебния Главчев. Слушаме тирадите на сценаристите политици от ИТН и се чудим под чий политически инженеринг се пръкна тази шоупартия. А тя иска да играе основна роля в сегашното плачевно състояние на българската политическа система.

Както Сокола от Сараите от години е всеизвестният кукловод на българските политици, така и гологлавият шоумен се опитва да играе същата роля, но от прословутото диванче. А всички помним, че итенейците веднъж спечелиха и избори, но вместо да излъчат кабинет и да управляват, хвърлиха страната в поредица от кризи, и то без да им мигне окото. Онзиденшното им участие в избора на Назарян за парламентарен шеф дали не постави началото на нова каскада от политически премятания. Тепърва предстои да разберем, но не върви да критикуваш който и да е от досегашните управляващи, след като си се уплашил и не си посмял да поемаш отговорността на управлението, когато народът ти е дал възможност да го направиш.

- Advertisement -

Да не говорим, че старшият сценарист Тошко от трибуната на парламента държи тон и език, които въобще не тласкат към помирение и разбирателство, а по-скоро към конфликти и крайна конфронтация. Нещо, което и самият Борисов не си позволява да прави в напрегнатите политически дни, които ни предстоят. Вече повече от две години сме в състояние на перманентна политическа криза и затова крайностите, които партията на Трифонов си позволява, идват в повече на обикновения избирател. А от това губим всички – и ние, обикновените хора, но и онези, наричащи себе си политическа класа. Вече има и финансов израз на тези загуби и това са средствата по Плана за възстановяване. Дето Евросъюзът ни ги дава, ама иска и от нас някакво усилие. Само че политиците, и то с активното съдействие на псевдополитическите сценаристи от втръсналото на всички ни вечерно шоу, не правят нищо в борбата за властта. Така и ще си я караме. Докато свалим избирателната активност до десетина-петнайсет процента. Не че след това някой ще се стресне и нещо ще се промени.

  Станислав Стоев, Варна

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече