Делян Добрев: Стигнахме дъното, България е пред разпад

0

- Advertisement -

Не виждам много възможности, да не кажа, че не виждам никакви възможности. Нищо весело не се случва в държавата, тя е пред разпад. Оттук нататък държавата може само да върви нагоре, защото може би сме стигнали дъното. Седми път избори е абсолютно безотговорно.

Това коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев за шансовете за кабинет в рамките на този парламента пред Нова Телевизия.

Не знаем какво се случва в ДПС. Там обяснението може да е съвсем невинно – може 15 души да не са подкрепили кабинета, защото Борисов каза, че няма да подкрепи втория мандат. Малко възможно е, но е възможно да са се разсърдили. Вярно е, че Борисов е най-влиятелният лидер в България, но не мисля, че той може да се разпорежда в ДПС, подчерта той.

- Advertisement -

Не разбирам защо се вижда провал в лидерството на Борисов и на Пеевски, след като те станаха първа и втора сила. За какво не са успели? Те не са управлявали в последните три години, настоя Добрев.

Ако ме питате кои лидери трябва да си подадат оставките, това са тези, които са загубили общественото доверие. Цялата върхушка в ПП-ДБ се провали, загубиха половината от гласовете си.  Не виждам кой би ги подкрепил, защото те се държат сякаш другите са им длъжни, посочи той.

Според мен шансът за третия мандат е 1%. Винаги трябва да даваме един минимален шанс, но ситуацията въобще не изглежда добре, анализира Добрев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече